post

Održano 1. kolo Šojkine zimske lige

Jučer, 14.11. sa početkom u 10:00 sati, održano je 1. kolo dugo najavljivane 3. Šojkine zimske lige. U organizaciji našega Kluba, Stjepan Jandrečić Pluto i ekipa napravili su sve da liga starta kako je i najavljeno i očekivano, sa velikim brojem trkača iz cijele županije i gostiju iz Slovenije.

Tako je i bilo! Nastupilo je rekordnih 115 trkača iz bliže i dalje okolice, koji su se rasporedili na dvije dionice koje smo organizirali kao i prethodnih godina, kraću na 9,5 i dulju na 14,5 kilometara.

Nastupilo je ukupno 44 dame i 71 muškarac, koji su se rasporedili na način da je kraću dionicu trčalo 74 natjecatelja, a dulju i zahtjevniju 41.

Natjecatelji su bili osim iz našeg Kluba i Škole trčanja Samobor (45), još iz AK Jastreb iz Jastrebarskog, BK Šišmiš, AK Sljeme, SK Zavojec, HPD Japetić, OK MERZ, ŠD Amater Gazice, KA Team-a, Marathona iz Novog Mesta, PD Dubovec, OK Japetić, OK Vihor, SKOL-a, Bljuzge, OKB-a te preko trideset individualaca koji su došli iz Karlovca, Jastrebarskog, Zagreba i Slovenije.

Već u prvom kolu srušena su dva rekorda:

Na kraćoj stazi Nikola Nikica Smolić je srušio rekord i sada je novo vrijeme 0:46:02, dok je na dužoj dionici Jaka Piltaver popravio svoj vlastiti rekord na 1:10:28!! Bravo!

Ukupne rezultate potražite na našoj stranici posvećenoj Šojka Ligi:

Rezultati prvog kola

I vidimo se već u subotu, 21.11. na prijavama od 9:00 – 9:45, kako bismo drugo kolo startali u 10:00 sati!