Škola Trčanja

 

Koliko ste puta rekli, “Od SUTRA počinjem trčati”. I onda, nikako da dođe to SUTRA 🙂
Ne čekajte! Upišite se u Školu trčanja Samobor, već DANAS 🙂
Trčite i vježbajte sa nama i postat ćete trkači. To vam garantiraju vaši treneri i generacije trkača iz naše škole 🙂

Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor i ove godine organizira školu trčanja koja počinje 3. travnja, a završava krajem listopada. Škola trčanja namijenjena je potpunim početnicima kao i ljudima koji već imaju nekog iskustva u trčanju, ali nikad nisu sustavno i organizirano trenirali pa bi uz stručnu pomoć htjeli podići svoje trčanje na malo viši nivo ili se pripremiti za svoju prviu utrku, bio to cener ili polumaraton.

Škole trčanja jako su popularne i ima ih nekoliko u Zagrebu, i ostalim gradovima Hrvatske, no mi smo jedina u Samoboru. Ono po čemu se naša škola trčanja ističe je stručan i kvalitetan program treninga kojeg provode voditelji grupa s velikim iskustvom u sportu, rekreaciji, ali i edukaciji.

Treninzi Škole trčanja Samobor u proljetnim i ljetnim mjesecima održavaju se na atletskom stadionu u Bivšoj vojarni Taborec, kao i u parku Anindol, iznad Vugrinščaka. 

Ove godine škola trčanja započinje uvodnim sastankom 24.3. (petak) te će se održati tri inicijalna treninga u tjednu iza (ponedjeljak 27.3., srijeda 29.3. i petak 31.3.).
Treninzi škole trčanja službeno započinju u 3. travnja (ponedjeljak) i održavati će se svaki tjedan do kraja 10. mjeseca, ponedjeljkom, srijedom i petkom u 18:30 ili u vrijeme koje će vam biti javljeno na e-mail adresu koju ćete ostaviti u ovom obrascu.

Osim treninga, povremeno ćemo održavati i predavanja kako biste dobili potrebno znanje o trčanju (oprema, ozljede, ishrana i sl.)

Polaznici škole trčanja će nakon uvodna 3 treninga, koji počinju 27.3. biti podijeljeni u nekoliko grupa, ovisno od broja polaznika. Grupe će biti formirane nakon inicijalnog testiranja koje će biti krajem prvog tjedna škole trčanja. Do sada smo u školu trčanja upisivali oko 50 polaznika što znači da se trči u grupama od 10-15 ljudi, a na taj način se trener vrlo brzo upozna sa svim trkačima što u nekim situacijama omogućava i individualizirani plan treninga.

Isto tako, polaznici škole trčanja se međusobno puno brže i bolje upoznaju. Svaku grupa ima jednog voditelja koji drži tempo grupe.

CILJ:

Glavni cilj škole trčanja je od netrkača napraviti trkače koji će kroz nekoliko mjeseci doći do pola sata trčanja u komadu i na taj način napraviti dobru podlogu za nastavak rekreativnog trčanja i kasniji odlazak na utrke. Od utrka u planu imamo nekoliko utrka na 5km na ljeto , zatim utrku na 10km krajem ljeta, a škola trčanja završava nastupom na polumaratonu u Ljubljani koji će biti 29. listopada, za one najnaprednije i najambicioznije.

Nastup na polumaratonu nije imperativ, a prijašnjih godina otprilike polovica polaznika škole trčanja bi istrčala polumaraton dok su se ostali zadržali na duljinama do 10km, a polumaraton ostave za sljedeću sezonu.

Ispunite prijavni obrazac i sve obavijesti ćemo vam uputiti e-mailom.

Termini treninga: ponedjeljak, srijeda i petak u 18:30h.
Mjesečna članarina: 150kn.