Škola Trčanja

Došao je i taj dan! Počinju upisi u Školu trčanja Samobor!

Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor i ove godine organizira školu trčanja koja počinje 23. ožujka, a završava se organiziranim odlaskom na utrku u Ljubljani krajem listopada. Škola trčanja namijenjena je potpunim početnicima kao i ljudima koji već imaju nekog iskustva u trčanju, ali nikad nisu sustavno i organizirano trenirali pa bi uz stručnu pomoć htjeli podići svoje trčanje na malo viši nivo ili se pripremiti za svoju prvu utrku, bio to cener ili polumaraton.
Škole trčanja jako su popularne i ima ih nekoliko u Zagrebu, i ostalim gradovima Hrvatske, no mi smo jedina u Samoboru. Ono po čemu se naša škola trčanja ističe je stručan i kvalitetan program treninga kojeg provode voditelji grupa s velikim iskustvom u sportu, rekreaciji, ali i edukaciji.
Treninzi Škole trčanja Samobor u proljetnim i ljetnim mjesecima održavaju se na atletskom stadionu u Bivšoj vojarni Taborec, kao i u parku Anindol, iznad Vugrinščaka.
Ove godine škola trčanja započinje uvodnim sastankom 21. ožujka (srijeda) te će se održati četiri inicijalna treninga nakon toga (petak 23.3., ponedjeljak 26.3., srijeda 28.3. i petak 30.3.).
Treninzi škole trčanja službeno započinju 2. travnja (ponedjeljak) i održavat će se svaki tjedan do kraja listopada, ponedjeljkom, srijedom i petkom u 19:00.
Osim treninga, povremeno ćemo održavati i predavanja kako biste dobili potrebno znanje o trčanju (oprema, ozljede, ishrana i sl.)
Polaznici škole trčanja će nakon uvodna 4 treninga biti podijeljeni u nekoliko grupa, ovisno od broja polaznika. Grupe će biti formirane nakon inicijalnog testiranja. Do sada smo u školu trčanja upisivali preko 50 polaznika što znači da se trči u grupama od 10-20 ljudi, a na taj način se trener vrlo brzo upozna sa svim trkačima što u nekim situacijama omogućava i individualizirani plan treninga.
Isto tako, polaznici škole trčanja se međusobno puno brže i bolje upoznaju. Svaku grupa ima jednog voditelja koji drži tempo grupe.

CILJ:
Glavni cilj škole trčanja je od netrkača napraviti trkače koji će kroz nekoliko mjeseci doći do mogućnosti kontinuiranog i na taj način napraviti dobru podlogu za nastavak rekreativnog trčanja i kasniji eventualni odlazak na utrke. Od utrka u planu imamo nekoliko kraćih preko ljeta, a škola trčanja završava organiziranim odlaskom i nastupom na Ljubljanskom maratonu (28.10.) gdje će polaznici istrčati utrku od 10km (ili polumaraton).
Nastup na utrci nije imperativ, ali je super prilika za testiranje stečenih mogućnosti i provjere naučenog. Prošle godine u Ljubljanu su išli skoro svi polaznici škole trčanja, a svi su istrčali prijavljenu utrku.
Ispunite prijavni obrazac i sve obavijesti ćemo vam uputiti e-mailom.

Termini treninga: ponedjeljak, srijeda i petak u 19:00h.
Mjesečna članarina: 150kn.

Više informacija na: skolatrcanja@kciptsamobor.hr

Prijavni obrazac: https://goo.gl/forms/tPMoh3OciQoXlabY2